Home / Thần tượng Kpop / Profile Suzy – tình đầu “Quốc Dân”

Profile Suzy – tình đầu “Quốc Dân”

Bae Suzy hay còn gọi là Suzy , cô là ca sĩ, diễn viên người Hàn Quốc.

Cô là thành viên của nhóm nhạc nữ nổi tiếng Miss A.

suzy

Tiểu sử

Suzy sinh ngày 10/10/1994, năm nay cô 21 tuổi, cô thuộc chòm sao Thiên Bình.
Cô cao 1m67 và nặng 46kg.
Cô sinh tại Gwangju, Hàn Quốc.
Tên thật của cô là Bae Suzy.
Cô học trường Seoul Performing Arts High School.
Nhóm máu : AB
Chinese Name: 裴秀智
Officaial Website: http://missa.jype.com/
Twitter ID: missA_suzy
Instagram ID: skuukzky

suzy1

Sự nghiệp

Cô bắt đầu sự nghiệp hoạt động nghệ thuật của mình bằng việc là thành viên của Miss A, ra mắt năm 2010.
Là ca sĩ kiêm diễn viên
Vị trí ở Miss A: Ca sĩ
Là bạn gái của diễn viên Lee Min Ho

TV Show

Happy Together(2011)
Running Man(2011)
Weekly Idol(2012)
After School Club(2012)
I GOT7(2014)
Real Miss A(2015)

TV drama:

Dream High(2011)
Dream High 2(2012)
Big(2012)
Gu Family Book(2013)
My Love from the Star(2014)
Uncontrollably Fond(2016)

Movie:

Architecture 101(2012)
The Sound of a Flower(2015)

Discography:

Love Again(2010)
Bad but Good(2010)
Step Up(2010)
Love Alone(2011)
A Class(2011)
Touch(2012)
Independent Women Pt III(2012)
Hush(2013)
Colors(2015)
Dream(2016)

Giải thưởng:

Golden Disk Awards(2010), Digital Music Bonsangfor Bad Girl Good Girl
Seoul Music Awards(2010), Bonsang Awards for Bad Girl Good Girl
Mnet Asian Music Awards(2010), Song of the Year for Bad Girl Good Girl
Mnet Asian Music Awards(2010), Best Dance Performance – Female Group for Bad Girl Good Girl
Mnet Asian Music Awards(2010), Best New Female Artist for Miss A
Cyworld Digital Music Awards(2010), Rookie of the Month (July) for Bad Girl Good Girl
Cyworld Digital Music Awards(2010), Song of the Month (July) for Bad Girl Good Girl
Melon Music Awards(2010), MBC Music Star Award for Miss A
Bugs Music Awards(2010), Rookie Award (Silver) for Miss A
5th Mnet 20’s Choice Awards(2011), Hot New Star for Dream High
25th KBS Drama Awards(2011), Best New Actress for Dream High
25th KBS Drama Awards(2011), Best Couple with Kim Soo-hyun for Dream High
Golden Disk Awards(2011), Digital Music Bonsang for Goodbye Baby
Seoul Music Awards(2011), Bonsang Awards for Goodbye Baby
Mnet Asian Music Awards(2011), Best Dance Performance – Female Group for Goodbye Baby
Korean Music Awards(2011), Best Dance & Electronic Song for Bad Girl Good Girl
Asia Song Festival(2011), Best New Asian Artist for Miss A
KOMCA Music Awards(2011), Dance Award for Bad Girl Good Girl
China CETV Asia Teen Star Ceremony(2011), Best Rookie Award for Miss A
48th Baeksang Arts Awards(2012), Best New Actress (Film) for Architecture 101
6th Mnet 20’s Choice Awards(2012), Hot Female Movie Star for Architecture 101
MTN Broadcast Advertisement Festival(2012), Women’s CF Model Award
5th Style Icon Awards(2012), First Love Fantasies for Architecture 101
17th Busan International Film Festival(2012), Best Dressed Award
33rd Blue Dragon Film Awards(2012), Popular Star
11th KBS Entertainment Awards(2012), Best Female Newcomer in a Variety Show for Invincible Youth Season 2
11th KBS Entertainment Awards(2012), Best Cameo Appearance for Gag Concert
26th KBS Drama Awards(2012), Popularity Award for Big
Golden Disk Awards(2012), Digital Music Bonsang for Touch
Seoul Music Awards(2012), Bonsang Awards for Touch
7th Mnet 20’s Choice Awards(2013), 20’s Drama Star Female for Gu Family Book
8th Seoul International Drama Awards(2013), Outstanding Korean Actress for Gu Family Book
Korean Advertisers Association Awards(2013), Best Model Award
32nd MBC Drama Awards(2013), Top Excellence Award, Actress in a Miniseries for Gu Family Book
32nd MBC Drama Awards(2013), Best Couple with Lee Seung-gi for Gu Family Book
Golden Disk Awards(2013), Digital Bonsang for Hush
Nate Year End Awards(2013), Best Female Group for Miss A
Gaon Chart K-Pop Awards(2013), Song of the Month (November) for Hush
Sina Weibo Night Awards(2015), Goddess Award
Gaon Chart K-Pop Awards(2015), Artist of the Year (Song) (April) for “Only You”
6th Gaon Chart K-Pop Awards(2016), Song of the Year – January with Baekhyun for Dream

Những điều lý thú vềSuzy

Bộ phim ưa thích của cô là City Hunter, bạn trai hiện tại của cô cũng chính là nam chính trong phim.
Không thích coi phim buồn.
Rất dễ khóc.
Thích xem phim kinh dị.

Theo 360kpop.NeT

Tôn trọng bản quyền nếu mang ra ngoài . Cảm ơn

Loading...

Có phải bạn đang tìm:

  • suzy

About Mad Sheep

Check Also

Suzy và Seolhyun (AOA) bị đàn ông Hàn Quốc tẩy chay vì “dám” ủng hộ nữ quyền

Share now~FacebookGoogle+Twitteremail Tất cả bắt đầu từ những hành động được xem là ủng hộ …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

BOT MÒ PASS ĂN CẶC À * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.